Rame de etansare fakro Leave a comment

Tipuri rame de etansare

 1. Rame de etanșare pentru învelitori plate ESV, ESJ
Ramele de etanșare ES sunt soluția ideală pentru instalarea ferestrelor de mansardă FAKRO pe acoperișuri cu învelitori plate ca șindrila bituminoasă, tabla plană sau membrană cu grosimea maximă până la 10mm (2 x 5mm). Ramele ES sunt utilizate pentru instalarea individuală a ferestrelor.

Pentru montaj în combinații pe orizontală sau verticală, există rame:

 • pentru nivelul de încastrare V
 • pentru nivelul de încastrare J – numai combinații pe orizontală.

Aceste rame permit montajul la două nivele de încastrare: V (0cm), J (–3 cm).
Nivelul de încastrare standard este V – varianta ESV.
Pot fi utilizate pentru montajul pe acoperișuri cu înclinația între 15° și 90° pentru nivelul V și între 20° și 90° pentru nivelul J


2.  Rame de etanșare pentru învelitori ondulate EZN-A, EZV-A, EZV-A XDP

Ramele de etanșare EZ_ sunt utilizate pentru montarea ferestrelor de mansardă FAKRO pe acoperișuri cu învelitori ondulatecum ar fi țigla ceramică, metalică sau din beton cu o înălțime maximă a profilului de până la 45mm. Pentru fiecare fereastră montată individual, se va utiliza o ramă de etanșare EZ.

De asemenea, pot fi realizate combinații pe linie orizontală, verticală sau în grup:

 • pentru nivelul de încastrare “N” și “V” este posibilă orice combinație dorită (orizontală, verticală sau grup)
 • pentru nivelul de încastrare “J” este posibilă combinarea în linie orizontală.

Ramele EZ_ sunt disponibile pentru trei nivele de încastrare N(+3), V (0) și J (–3cm), cea mai utilizată fiind EZ la nivelul V – versiunea EZV-A.


3. Rame de etanșare cu izolație termică suplimentară EHV-AT Thermo, EHN-AT Thermo

Ramele de etanșare EHT-AT Thermo constituie soluția ideală pentru a asigura o o conexiune etanșă și “călduroasă” a ferestrelor de mansardă cu materialul învelitor. Utilizând ramele Thermo, coeficientul de izolare al întregii ferestre de mansardă poate crește cu până la 15%, în funcție de tipul ferestrei.Ramele EHV-AT Thermo sunt universale, putând fi utilizate pe orice învelitoare cu o înălțime maximă a profilului de până la 90 mm. Pot fi, de asemenea, utilizate pentru montaj individual sau pentru combinarea ferestrelor pe orizontală, verticală, sau în bloc la nivelul de încastrare V (0 cm), pe acoperișuri cu panta cuprinsă între 15° și 90°.Ramele EHV-AT Thermo sunt rame universale, compatibile cu majoritatea tipurilor de învelitori. Sunt cu 22mm mai late decât ramele standard și sunt compuse din patru elemente de bază (partea inferioară, două părți laterale și partea superioară), fiecare fiind echipat cu izolație

4.EZV-F pentru țiglă ceramică plată

Ramele EZV -F flashing asigură îmbinarea etanșă a ferestrelor de mansardă cu țigla plată . Concepute special, elementele ramei permit montajul rapid și estetic pe acest tip de învelitori.În varianta standard, EZV-F permit montajul individual dar pot fi, de asemenea, produse pentru combinarea ferestrelor de mansardă în linie orizontală, verticală, sau în bloc.
Pot fi utilizate pe acoperișuri cu înclinația:

 • între 15 ° și 90 ° la nivelul de încastrare N sau V,
 • între 20 ° și 90 ° la nivelul de încastrare J.

Sunt disponibile și în varianta ESS -F pentru ferestre de evacuare a fumului sau EZW -F pentru ferestre termoizolate de acces pe acoperiș.


5.RAMA DE ETANSARE EBV-P pentru tablă plană prefălțuită (click)

Ramele EBV-A permit îmbinarea etanșă a ferestrelor de mansardă cu învelitorile din tablă plană dură, prefălțuită.

Elementele ramelor asigură un montaj rapid și estetic, eliminând necesitatea unor lucrări complicate și de durată pentru a finisa montajul tablei dure în jurul ferestrei de mansardă.În plus, ferestrele montate la nivelul de încastrare “V” nu coboară prea adânc în structura acoperișului, îmbunătățind astfel aspectul acestuia.Aceste rame sunt disponibile și în versiunea EBS-A pentru ferestrele de evacuare a fumului sau EBW-A pentru ferestrele termoizolate de acces pe acoperiș.

EBV-A pot fi utilizate pe acoperișuri cu înclinația între 15 și 90° la nivelul de încastrare “V”


6.Rame de etanșare pentru modificarea unghiului de instalare ESA, EZA-P, EHA-P

Ramele ESA EZA-P EHA-P E_A sunt utilizate acolo unde înclinația acoperișului este de minim 10° și permit mărirea unghiului de montaj al ferestrei cu 10°.Pot fi utilizate și în module pentru a realiza combinații în linie orizontală, caz în care este necesar să se păstreze o distanță de 20cm între ferestrele de mansardă.

În funcție de tipul învelitorii, ramele pentru modificarea unghiului sunt disponibile în trei versiuni:

 • ESA pentru învelitori plate cu înălțimea profilului de 10mm (2 x 5 mm);
 • EZA-P pentru învelitori ondulate cu înălțimea profilului până la 45mm;
 • EHA pentru învelitori proeminent ondulate cu înălțimea profilului până la 90mm.

Pot fi utilizate pe acoperișuri cu înclinația cuprinsă între 10° și 75°


7.Rama de etansare pentru acoperiș tip terasă EFW

Sistemul EFW face posibil montajul ferestrelor de mansardă pe acoperișuri cu înclinație foarte mică sau chiar pe acoperișuri plate. Utilizând această soluție, unghiul de instalare este modificat cu 15° față de unghiul acoperișului. Sistemul poate fi utilizat și pentru a aduce lumina naturală în fabrici sau depozite, păstrând în același timp o bună izolație termică a spațiului. În mod obișnuit, este utilizat pentru a monta ferestre de mansardă individual, nu în combinație. Permite totuși montajul ferestrelor de mansardă în linie orizontală, cu o distanță minimă de 30 cm între ferestre. La comandă, sistemul EFW poate fi fabricat pentru a permite montajul a trei ferestre alăturate. EFW este conceput pentru învelitori plate. Este, de asemenea, disponibil în versiunile EFS pentru ferestrele de evacuare a fumului și EFE pentru ferestrele termoizolante de acces pe acoperiș FW_.

Poate fi utilizat pentru acoperișuri cu înclinația între 0° și 15°.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close

 • Comanda minima 50 € 3%.
 • Comanda minima 500 € 5%.
 • Comanda minima 800 € 7%.
 • Comanda minima 200 € 15% accesorii scari, accesorii ferestre, rulouri, rolete, accesorii electrice

CUPOANE REDUCERE

 • OPTI3%PRO 3%
 • OPTI5%PRO 5%
 • OPTI7%PRO 7%
 • OPTI15%PRO 15%
GASITI CUPOANELE LA PRODUSE